Sådan blev ideer og ønsker til vores plantegning

Hej alle.

Vi lovede jo, at vi ville vise jer plantegningen af huset. Inden vi kom til det endelige resultat, havde vi lavet meget research og selv skitseret en plantegning. Ved første møde med Skanlux arkitekten, Martin Harregaard, fik vi en god og konstruktiv dialog, hvor Martin kom med kreative løsninger udfra de tanker og idéer vi luftede for ham. Martin var den perfekte sparringspartner og en af de afgørende grunde til vores valg faldt på Skanlux som byggefirma.

plan 0

Placering på grund og krav til sollys

Situationstegningen viser placeringen af huset ift søen og grunden. De tanker vi gjorde om placeringen, udsprang fra kravet om sollys og afstanden til søen. Med den placering får vi maximalt udnyttelse af sollys i stueplan om dagen, og samtidig kan vi komme til at nyde aftensolen fra vores tagterrasse med et glas rødvin (som vi jo ikke drikker) efter en hård arbejdsdag. Huset er drejet lidt mod syd, således søen kan ses fra de fleste rum. Der bliver ikke langt ned til søen, men stadig tilpas langt væk og højt op så eventuelle oversvømmelser undgåes.

plan 4

Stueetagen bygget på efaring og inspiration

Stueetagen er bygget op omkring vores erfaringer fra vores tidligere hus kombineret med inspiration fra andre huse og sidst men ikke mindst VORES ønsker og behov. Vi har f.eks valgt at hæve lofthøjden fra 2,5 til 2,9 m. grundet rummeligheden.
Et kæmpe irritationsmoment ved det tidligere hus var, at der ikke var direkte adgang fra carport til hovedindgang/bryggers, hvilket var upraktisk ifm stort indkøb og især i regn-el snevejr! Vi får derfor overdækket indgang med adgang til bryggers og hovedindgang – yes!!
Viktualierummet og køkken-alrum er taget med fra det tidligere hus, da det fungerede godt. Køkkenet er blevet mindre, da vi har valgt at der skal være et udendørskøkken (da mor alligevel ikke laver mad, og far elsker at lave mad udenfor hehe).
Alrum og stue er blevet stort, da der skal være mulighed for et langt sammenhængende bord ifm festlige arrangementer (vi er en stor familie!)
Vi har altid syntes, at det er hyggeligt og fedt med en pejs i stuen. Endnu federe at den kan nydes fra begge rum, samtidig med den fungerer som “skillevæg”.
Gæsteværelset giver sig selv, men vil i det daglige fungere som kontor/”man cave”…
I hall’en er der 6 meter fra gulv til loft. Idéen med hall’en er at man skal få et godt førstehåndsindtryk af huset – her byder vi jo netop vores kommende gæster velkomne :0)
Badeværelset ved hall’en er med bruser, således eventuelle overnattende gæster ikke behøver at gå ovenpå for et bad.

plan 1

Førstesalen er bygget op som værende “familiens”

Værelserne er ikke store, da vi har valgt at lægge kvm i en ekstra stue/lounge med adgang til tagterrasse. Denne lounge skal fungere som vores lille hyggekrog med måske hjemmbio m.m. Vi har valgt 2 badeværelser, da vi ikke vil dele bad med kommende teenagere.
Meningen med den store tagterrasse er, at de sociale arrangementer snildt kan rykkes ovenpå ved sommertid, så vi alle kan få noget ekstra d-vitamin. Man får også den absolut bedste udsigt derfra.

plan 2

Det var vores tanker for denne gang – håber I nød læsningen:0)

Udgivet Kategorier Opstart

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *